Energetische massage / Polairiteitsmassage / Chakramassage

Tijdens een behandeling combineer ik altijd verschillende massagevormen. Waaronder deze massagevormen.

Bij energetische massage gaat de aandacht uit naar het energetisch lichaam. Er wordt van het hoofd naar de voeten gewerkt, met lange, rustige bewegingen om zo doorstroming en bewustwording te stimuleren. Omdat je zowel het lichaam als de energie masseert heeft het een zachte maar intense werking.

Polariteitsmassage is een energetische massagevorm tussen de verschillende polen van het lichaam. Dit zorgt ervoor zorgt dat de relatie tussen geest, emotie en lichaam wordt hersteld. Wanneer een van de drie uit balans is geeft dat een energie ophoping, die ergens anders in het lichaam weer een tekort creëert. Door de massage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht. Dit maakt de weg vrij om, via emoties, bewust te worden van de achterliggende gedachten. Blokkades worden hierdoor opgeheven.

Chakramassage is eveneens een energetische massagevorm. Chakra’s zijn 7 energieknooppunten tussen staartbeen en kruin. Elk knooppunt heeft te maken met bewustzijn en ontwikkeling, groei en inzicht. De massage gaat via rustige ronddraaiende bewegingen of alleen hand opleggen. Hierdoor kan er contact worden gemaakt met het chakra en het betreffende thema ervan.