Holistische Massagetherapie

Massage therapie geeft je de ruimte om op liefdevolle wijze bewust te worden van wat er zich in jou afspeelt. Tegelijkertijd wordt het zelfhelend vermogen van lichaam en energie gestimuleerd.

Het lichaam wil van nature gezond en in beweging zijn. Het geeft signalen als je niet in balans bent, wanneer je daar aandacht aan besteedt en gehoor geeft aan wat je lichaam nodig heeft kan het zich herstellen of aanpassen. Massagetherapie is een samenspel tussen therapeut en cliënt waardoor het mogelijk wordt om te ontdekken van wat je nodig hebt om in balans te zijn.

Wanneer kan massagetherapie ingezet worden?

Massagetherapie is geschikt voor iedereen die bewust in het leven wil staan. Het is zeer goed inzetbaar bij bijvoorbeeld: pijn, migraine, extreme vermoeidheid/slapeloosheid, stress, spanningen, zwangerschap, onrust, trauma, kanker, ziekte, verlies, hooggevoeligheid, emoties als verdriet, boosheid of angst, onzekerheid, somberheid.
Als deze omstandigheden te lang duren kunnen ze je balans verstoren en leiden tot chronische lichamelijke en energetische blokkades waardoor het lichaam zelf niet meer in staat is om in beweging te komen en te helen.

Bij kirunamassage wordt je in dit proces begeleidt mbv. Respectvolle aandacht, verschillende massagevormen, stemvorken en healing op deze manier nodig ik je uit om zonder oordeel in contact te komen met jou eigen unieke levenskracht en innerlijke wijsheid.

Behandelingsvormen waar ik gebruik van maak.

Bij energetische massage gaat de aandacht uit naar het energetisch lichaam. Er wordt van het hoofd naar de voeten gewerkt, met lange, rustige bewegingen om zo doorstroming en bewustwording te stimuleren. Omdat je zowel het lichaam als de energie masseert heeft het een zachte maar intense werking.

Polariteitsmassage is een energetische massagevorm tussen de verschillende polen van het lichaam, wat ervoor zorgt dat de relatie tussen geest, emotie en lichaam wordt hersteld. Wanneer een van de drie uit balans is, geeft dat een energie ophoping, die ergens anders in het lichaam weer een tekort creëert. Door de massage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht, wat de weg vrij maakt om, via emoties, bewust te worden van de achterliggende gedachten. Blokkades worden hierdoor opgeheven.

Chakramassage is eveneens een energetische massagevorm. Chakra’s zijn 7 energieknooppunten tussen staartbeen en kruin, elk knooppunt heeft te maken met bewustzijn en ontwikkeling, groei en inzicht. De massage gaat via rustige ronddraaiende bewegingen of alleen hand opleggen waardoor er contact kan worden gemaakt met het chakra en het betreffende thema ervan.

Door de spieren te masseren kan er bewustzijn op gang komen door te ervaren waar zich spanningen in het lichaam bevinden en wat dit met je doet. Tevens wordt door de massage afvalstoffen afgevoerd en voedingsstoffen aangevoerd. Zo help je het lichaam het zelfgenezend vermogen te bevorderen.

Holistic pulsing is een subtiele en eenvoudige massage. Bij pulsen wordt het hele lichaam in beweging gezet via snelle lichte golvende bewegingen. Deze golvende beweging wordt vaak ervaren als het wiegen van een kind. Via pulsen kan een groter lichaamsbewustzijn op gang komen. Je kunt merken waar meer of minder beweging is in het lichaam, waar zit weerstand en houdt je vast en waar kan je loslaten en is overgave.

Healing betekent helen. Zoals bij massage het lichaam de ingang tot contact is, ontstaat het contact bij een healing op energetisch niveau. Energie is wat de meeste mensen niet zien maar wel voelen. Bijvoorbeeld datgene wat iemand uitstraalt waardoor je je bij iemand wel of niet prettig voelt. Bij ziekte of (emotionele) pijn is een verstoorde energiestroom waar te nemen. Healing brengt je in contact met je eigen levensenergie. Het brengt een balans tussen lichaam en geest en werkt daarom ontspannend en rustgevend.

Alles wat leeft is beweging. Alles in je lichaam is in beweging, energie is beweging, klank is beweging. Klank dringt door tot in je diepste cellen van je lichaam maar ook energetisch brengt het van alles in beweging. Klankmassage heeft hierdoor een zeer krachtige en diepe werking. Klankmassage kan via klankschalen en/of stemvorken die op of bij het lichaam worden gehouden.

Het grootste orgaan van het lichaam is de huid. De huid is het grensgebied tussen de wereld om je heen en je binnenwereld. De huid vertelt veel over hoe het met je gaat en hoe je in contact staat met de buitenwereld. Bij bindweefselmassage wordt de huid opgetild en een rollende beweging gemaakt. Elk huidgebied staat weer in verbinding met bepaalde organen, spieren en delen van het skelet.

Elk deel van je lichaam correspondeert met een bepaalt gebied op de voet. Via voetreflexmassage kan je indirect bepaalde delen van het lichaam masseren. Dit kan dus ook goed ingezet worden als je niet direct op bepaalde lichaamsdelen kan masseren (organen, kwetsuren).

BDR is een methode waarbij afwisselend getrommeld wordt op de linker- en rechterkant van het lichaam. Daardoor raakt je diep ontspannen, worden de hersenhelften bilateraal gestimuleerd en ontstaat er een verruimd bewustzijn. Tevens komt je beter in contact met je gevoel en wordt de intuïtie en creativiteit geprikkeld. Er wordt voornamelijk op de schouders getrommeld, maar soms ook op het hoofd, de rug, de armen, de handen, de benen of de voeten.

De stand en de vorm van tenen kunnen veel vertellen over het karakter en hoe iemand in het leven staat. Een tenenalalyse kan je inzicht geven in hoe jij, of bv. je partner of kind, omgaat met de dingen die gebeuren in het leven. Je eigen ontwikkeling, mogelijkheden, sterke kanten en je minder sterke kanten worden hierdoor helderer.

Tenenlezen kan een goede hulp zijn bij de opvoeding omdat ouders kunnen onderkennen wat hun kind wel en niet kan accepteren, waar de sterke punten liggen, waar een accent in mogelijkheden of onmogelijkheden ligt.

Tenenlezen is ontwikkeld door journalist en ex-radioman Imre Somogyi. Samen met zijn vrouw interviewde hij in vijftien jaar honderden mensen op stranden, in sauna's, enz. Geleidelijk aan ontdekten ze de betekenis van de verschillende vormen en standen van tenen en konden ze relaties leggen tussen het beeld van tenen en de karakters en gedragingen van mensen.

Een tenenanalyse kan mondeling of via een schriftelijke analyse mbv. foto's van je tenen.