Holistische Massagetherapie

Je lichaam is een spiegel van wat er binnen in je leeft. Een klacht kan je zien als roep om aandacht van aspecten in jou die (nog) niet bewust worden gehoord of gezien.

Bij Kiruna massage word je aangeraakt op een diep niveau. Je wordt uitgenodigd om te voelen wat er is en daarbij, zonder oordeel, aanwezig te zijn. Zo krijg je de ruimte om bewust te worden van wat jouw klacht, jouw lichaam je te vertellen heeft.

Wanneer je daar aandacht aan besteedt en voelt wat je lichaam nodig heeft, kan er heling plaatsvinden: Pijn vermindert of verdwijnt, je voelt je meer ontspannen, krijgt meer vertrouwen in jezelf. Daarnaast leer je wat je zelf kan doen in tijden van spanning.

Klant: "Bij mijn behandeling in de geestelijke gezondheidszorg gaat alle aandacht naar het hoofd, prima, maar hoe zit het dan met mijn steen in mijn buik, de spanning in mijn nek, enz? Er zit nog een heel lichaam onder mijn hoofd en die voelt duidelijk letterlijk mee. Ingrid geeft snel rust en maakt contact met hoofd én lichaam. In een ander bewustzijn voel ik de steen, de spanning zachter worden. Warmte, stromen, voelen, je krijgt er meer vertrouwen door."

Holistische massagetherapie is een samenspel tussen therapeut en cliënt. Ik neem rustig de tijd om je in jouw proces te begeleiden middels een kort voorgesprek en een ontspannende aandachtsoefening. Daarna kiezen we een massagevorm die het best past, waarbij ik niet alleen afstem op de klacht maar ook op jou als persoon. Na de behandeling spreken we kort na over wat je ervaren hebt.

Kom weer in contact met jouw unieke levenskracht en eigen-wijsheid.

Met wat voor klachten komen mensen bij mij

Holistische massagetherapie is zeer goed inzetbaar bij bijvoorbeeld: emotionele en/of fysieke pijn, migraine, extreme vermoeidheid, slapeloosheid, stress, spanningen, zwangerschap, onrust, trauma, ondersteuning bij kanker, ziekte, rouw, hooggevoeligheid (HSP), angst, onzekerheid, somberheid en overgangsklachten.

Behandelingsvormen waar ik gebruik van maak.

Bij energetische massage gaat de aandacht uit naar het energetisch lichaam. Er wordt van het hoofd naar de voeten gewerkt, met lange, rustige bewegingen om zo doorstroming en bewustwording te stimuleren. Omdat je zowel het lichaam als de energie masseert heeft het een zachte maar intense werking.

Polariteitsmassage is een energetische massagevorm tussen de verschillende polen van het lichaam, wat ervoor zorgt dat de relatie tussen geest, emotie en lichaam wordt hersteld. Wanneer een van de drie uit balans is, geeft dat een energie ophoping, die ergens anders in het lichaam weer een tekort creëert. Door de massage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht, wat de weg vrij maakt om, via emoties, bewust te worden van de achterliggende gedachten. Blokkades worden hierdoor opgeheven.

Chakramassage is eveneens een energetische massagevorm. Chakra’s zijn 7 energieknooppunten tussen staartbeen en kruin, elk knooppunt heeft te maken met bewustzijn en ontwikkeling, groei en inzicht. De massage gaat via rustige ronddraaiende bewegingen of alleen hand opleggen waardoor er contact kan worden gemaakt met het chakra en het betreffende thema ervan.

Door de spieren te masseren kan er bewustzijn op gang komen door te ervaren waar zich spanningen in het lichaam bevinden en wat dit met je doet. Tevens wordt door de massage afvalstoffen afgevoerd en voedingsstoffen aangevoerd. Zo help je het lichaam het zelfgenezend vermogen te bevorderen.

Holistic pulsing is een subtiele en eenvoudige massage. Bij pulsen wordt het hele lichaam in beweging gezet via snelle lichte golvende bewegingen. Deze golvende beweging wordt vaak ervaren als het wiegen van een kind. Via pulsen kan een groter lichaamsbewustzijn op gang komen. Je kunt merken waar meer of minder beweging is in het lichaam, waar zit weerstand en houdt je vast en waar kan je loslaten en is overgave.

Healing betekent helen. Zoals bij massage het lichaam de ingang tot contact is, ontstaat het contact bij een healing op energetisch niveau. Energie is wat de meeste mensen niet zien maar wel voelen. Bijvoorbeeld datgene wat iemand uitstraalt waardoor je je bij iemand wel of niet prettig voelt. Bij ziekte of (emotionele) pijn is een verstoorde energiestroom waar te nemen. Healing brengt je in contact met je eigen levensenergie. Het brengt een balans tussen lichaam en geest en werkt daarom ontspannend en rustgevend.

Alles wat leeft is beweging. Alles in je lichaam is in beweging, energie is beweging, klank is beweging. Klank dringt door tot in je diepste cellen van je lichaam maar ook energetisch brengt het van alles in beweging. Klankmassage heeft hierdoor een zeer krachtige en diepe werking. Klankmassage kan via klankschalen en/of stemvorken die op of bij het lichaam worden gehouden.

Het grootste orgaan van het lichaam is de huid. De huid is het grensgebied tussen de wereld om je heen en je binnenwereld. De huid vertelt veel over hoe het met je gaat en hoe je in contact staat met de buitenwereld. Bij bindweefselmassage wordt de huid opgetild en een rollende beweging gemaakt. Elk huidgebied staat weer in verbinding met bepaalde organen, spieren en delen van het skelet.

Elk deel van je lichaam correspondeert met een bepaalt gebied op de voet. Via voetreflexmassage kan je indirect bepaalde delen van het lichaam masseren. Dit kan dus ook goed ingezet worden als je niet direct op bepaalde lichaamsdelen kan masseren (organen, kwetsuren).

BDR is een methode waarbij afwisselend getrommeld wordt op de linker- en rechterkant van het lichaam. Daardoor raakt je diep ontspannen, worden de hersenhelften bilateraal gestimuleerd en ontstaat er een verruimd bewustzijn. Tevens komt je beter in contact met je gevoel en wordt de intuïtie en creativiteit geprikkeld. Er wordt voornamelijk op de schouders getrommeld, maar soms ook op het hoofd, de rug, de armen, de handen, de benen of de voeten.

De stand en de vorm van tenen kunnen veel vertellen over het karakter en hoe iemand in het leven staat. Een tenenalalyse kan je inzicht geven in hoe jij, of bv. je partner of kind, omgaat met de dingen die gebeuren in het leven. Je eigen ontwikkeling, mogelijkheden, sterke kanten en je minder sterke kanten worden hierdoor helderer.

Tenenlezen kan een goede hulp zijn bij de opvoeding omdat ouders kunnen onderkennen wat hun kind wel en niet kan accepteren, waar de sterke punten liggen, waar een accent in mogelijkheden of onmogelijkheden ligt.

Tenenlezen is ontwikkeld door journalist en ex-radioman Imre Somogyi. Samen met zijn vrouw interviewde hij in vijftien jaar honderden mensen op stranden, in sauna's, enz. Geleidelijk aan ontdekten ze de betekenis van de verschillende vormen en standen van tenen en konden ze relaties leggen tussen het beeld van tenen en de karakters en gedragingen van mensen.

Een tenenanalyse kan mondeling of via een schriftelijke analyse mbv. foto's van je tenen.