Metamorfosemassage

Metamorfosemassage is een zachte, liefdevolle vorm van massage op de reflexzones van de ruggengraat op voeten, handen en hoofd met als doel gestagneerde levensenergie / levenskracht (wie jij werkelijk bent) weer in beweging brengen en te helen.

De behandeling:

De massage is een herhalende beweging (vibratie, wrijving, werveling) op de reflexzones van de ruggengraat op voeten (beweging), handen (handelen) en hoofd (denken). De behandeling duurt, afhankelijk van de persoon, maximaal een uur. Metamorfosemassage brengt een bewustwordingsproces op gang, na de behandeling heeft je lichaam tijd nodig is om wat er los gemaakt wordt te kunnen integreren, dit proces verloopt voor iedereen in zijn of haar eigen tijd. Indien nodig kan de behandeling herhaald worden.

De behandeling is in principe geschikt voor iedereen, jong of oud. Kinderen/baby’s reageren over het algemeen sneller op deze massage omdat blokkades nog niet zo diep verankerd zijn geraakt in hun wezen. Metamorfose massage is geschikt om zelf toe te passen bij je kind, partner of jezelf.

Achtergrond:

Robert St. John is degene die eind jaren 70 de metamorfose massage ontwikkeld heeft. Hij ontdekte dat de herinneringen aan de tijd voordat je geboren werd zich aftekende op de ruggengraatreflex. In deze prenatale periode werd de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je ervan weerhouden te zijn zoals je bedoeld bent te zijn. Mensen bleken een ware metamorfose te ondergaan na behandeling, vandaar dat Gaston St. Pierre, een leerling van R. St. John, er de naam metamorfose massage aan heeft gegeven.

Ouder & Baby

STEL JE EENS VOOR...
Je hebt 9 maanden op een warme en veilige plek gewoond, altijd dicht bij je moeder. Het ritme van haar hartslag geeft je rust. Opeens kom je in een koude, fel verlichte wereld vol lawaai en indrukken. Weg is je veilige plekje!

Maar dan voel je handen die je liefdevol aanraken, het ritme van de massage herinnert je aan de hartslag en geeft je weer rust. Overal waar die handen je aanraken voel je de warmte en ontdek je meer en meer wie jij bent, je voelt je huid, je spieren, van binnen krijg je allerlei sensaties waar je spontaan van gaat zuchten en lachen. Je voelt dat die handen willen zeggen: welkom!

Dit is wat massage voor je baby kan betekenen... Maar babymassage kan ook veel voor jou doen. Stel je voor dat je elke dag een half uur mag genieten van de liefde tussen jou en je kind, de rust van het ritme, even alleen maar dat en verder niks... wat zou dat met jou doen?

De Cursus:

Tijdens de cursus leer je hoe d.m.v. massage en gerichte aandacht een intens, liefdevol contact kan ontstaan. In dit contact kan de baby een vertrouwen ontwikkelen in zichzelf en de wereld om zich heen. Massage biedt je baby, en vaak ook jezelf, ontspanning en rust. Ook kan het een hulp zijn bij spierontwikkeling en bij de indirecte stimulatie van allerlei lichaamsfuncties.

Ik leer je een aantal technieken van o.a. Shantala, Zweedse babymassage en van het Opleidingsinstituut TiBo, waar ik de opleiding heb gevolgd, zodat je aan het eind van de cursus het hele lichaam kunt masseren.

Het beste kan je met babymassage beginnen tussen 1,5 maand en 5 maanden.

Babymassage is ook een leuke manier voor vaders om een liefdevol contact op te bouwen met hun kindje. Ik werk individueel (evt. in een klein groepje) omdat naar mijn idee rust en aandacht de belangrijkste punten voor een waardevolle massage zijn.

De cursus bestaat uit 3 lessen.

Ik ben aangesloten bij het "Register Gecertificeerde Docenten Babymassage". zie ook www.rgdb.nl

Ik geef geen opleiding tot Docent babymassage.

TRE® Tension Release Excercises

TRE® is een methode om diepliggende (chronische) spierspanning, veroorzaakt door stress en trauma, uit het lichaam te ontladen.

Als we ergens erg van schrikken dan trekken de spieren zich samen als reactie om het lichaam te beschermen. Als dit spannende moment voorbij is, is het de bedoeling om die opgebouwde spanning los te laten en weer te ontspannen.

De natuurlijke manier voor het lichaam om overbodige spanning kwijt te raken is door de spieren te laten trillen. Dit trillen ervaren we allemaal wel eens. Bij spanning of als we erg geschrokken zijn, gaat een deel of ons hele lichaam trillen. Bij dieren is dit heel normaal. Wij mensen hebben dit vaak verleerd of onderdrukken het trillen. Door het trillen te onderdrukken, blokkeren we zelf het natuurlijke loslaat-mechanisme van ons eigen lichaam en raken spieren makkelijker over-spannen of verkrampt. We slaan stress op in onze spieren en ons bindweefsel (fascia). We behouden een hoog niveau aan stresshormonen in ons lichaam en blijven langdurig in een staat van vechten – vluchten – bevriezen. Hierdoor ontstaat vaak pijn en kunnen ziektes ontstaan. Chronische stress leidt vaak tot (een verergering van) klachten en symptomen als:

een hoger niveau aan stresshormonen, verhoogde staat van opwinding, hoge bloeddruk, verhoogde bloedsuikerspiegel en cholesterol, spierspanning-pijn, slecht slapen/vermoeidheid, hoofdpijn/migraine, concentratieproblemen, communicatieproblemen, agressie/woede (vechten), depressie/angst (vluchten) of passiviteit (bevriezen), aangetast inschattings- of beoordelingsvermogen (onze waarneming veranderd door stress), een slechter functionerend immuunsysteem, hart en vaatziektes, overgewicht, (vaker – langduriger – ernstiger) ziek-zijn.

Achtergrond:

dr. David Berceli, heeft een methode ontwikkeld met 7 eenvoudige oefeningen die het lichaam helpen patronen van diepliggende (chronische) spierspanning, veroorzaakt door stress en trauma, uit het lichaam te ontladen.

Door deze methode wordt op een veilige manier een natuurlijk mechanisme van trilling/vibratie in spier- en bindweefsel op gang gebracht vanuit het autonome zenuwstelsel. Het ontladen kalmeert het zenuwstelsel en zo kan het lichaam terugkeren naar een staat van rust en balans.

Mensen voelen zich na een TRE sessie over het algemeen rustig en ontspannen.

TRE® is ontworpen als een methode voor gezonde zelfregulatie. Eenmaal aangeleerd, kan TRE® zelfstandig en naar behoefte levenslang worden gebruikt. Het geeft mensen regie over hun eigen (stress-)regulatie en daarmee een manier om doorlopend persoonlijke gezondheid en welzijn te verbeteren en te onderhouden.

Met het TRE® protocol help je je natuurlijke mechanisme om weer spanningen los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.