Ouder en baby

STEL JE EENS VOOR...

Je hebt 9 maanden op een warme en veilige plek gewoond, altijd dicht bij je moeder. Het ritme van haar hartslag geeft je rust. Opeens kom je in een koude, fel verlichte wereld vol lawaai en indrukken. Weg is je veilige plekje!

babymassage-1Maar dan voel je handen die je liefdevol aanraken, het ritme van de massage herinnert je aan de hartslag en geeft je weer rust. Overal waar die handen je aanraken voel je de warmte en ontdek je meer en meer wie jij bent, je voelt je huid, je spieren, van binnen krijg je allerlei sensaties waar je spontaan van gaat zuchten en lachen. Je voelt dat die handen willen zeggen: welkom!

babymassage-2Dit is wat massage voor je baby kan betekenen... Maar babymassage kan ook veel voor jou doen. Stel je voor dat je elke dag een half uur mag genieten van de liefde tussen jou en je kind, de rust van het ritme, even alleen maar dat en verder niks... wat zou dat met jou doen?

DE CURSUS

Tijdens de cursus leer  je hoe d.m.v. massage en gerichte aandacht een intens, liefdevol contact kan ontstaan. In dit contact kan de baby een vertrouwen ontwikkelen in zichzelf en de wereld om zich heen. Massage biedt je baby, en vaak ook jezelf, ontspanning en rust. Ook kan het een hulp zijn bij spierontwikkeling en bij de indirecte stimulatie van allerlei lichaamsfuncties.

Ik leer je een aantal technieken van  o.a. Shantala, Zweedse babymassage en van het Opleidingsinstituut TiBo, waar ik de opleiding heb gevolgd, zodat je aan het eind van de cursus het hele lichaam kunt masseren.

Het beste kan je met babymassage beginnen tussen 1,5 maand en 5 maanden.

Babymassage is ook een leuke manier voor vaders om een liefdevol contact op te bouwen met hun kindje. Ik werk individueel (evt. in een klein groepje) omdat naar mijn idee rust en aandacht de belangrijkste punten voor een waardevolle massage zijn.

De cursus bestaat uit 3 lessen.

Ik ben aangesloten bij het "Register Gecertificeerde Docenten Babymassage". zie ook www.rgdb.nl

 

Ik geef geen opleiding tot Docent babymassage.